Forum Terierkowo Strona Główna
Home - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Galerie - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Wypiekacz do chleba
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 43, 44, 45  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród / Dom
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Flaire
Weteran


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 10529
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 21:57, 31 Sie 2010    Temat postu:

Hanik napisał:
Zrobiliśmy maksymalne opiekanie skórki... Wyszła mega chrupka... Aż za chrupka Laughing Laughing Laughing
Dla mnie - skórka nie może być za chrupka. Natomiast może być za gruba... i zgaduję, że tak właśnie u Ciebie było. Najlepsza (dla mnie) skórka jest chrupiąca i CIENIUTKA. No i \ taka właśnie skórka - chrupiąca i cieniutka - jest chyba nieosiągalna w chlebie pieczonym w formie, a co za tym idzie - w maszynie. Ale bardzo bym chciała, żeby się okazało, że się mylę. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wind
Weteran


Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto 22:01, 31 Sie 2010    Temat postu:

Hanik napisał:


Nie no ja też lubię avokado, ale właśnie niekoniecznie na chlebie Laughing


Avokado zupelnie nie jst na moje podniebienie, ale za maslo orzechowe Sante to moglabym sie pokroic Laughing Aaaa ... i nie mylic go z Nutella, bo to zupelnie dwie inne bajki Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Czarna
Weteran


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 22:28, 31 Sie 2010    Temat postu:

Wind napisał:
... za maslo orzechowe Sante to moglabym sie pokroic Laughing Aaaa ... i nie mylic go z Nutella, bo to zupelnie dwie inne bajki Cool

Oj Ty to wiesz co dobre, jutro muszę zlecić córce, żeby w drodze do domu zakupiła, bo w moim osiedlowym sklepiku ni ma Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Anisha
Weteran


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 7427
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdynia

PostWysłany: Wto 22:33, 31 Sie 2010    Temat postu:

Jest też wersja masła orzechowego Sante bez soli - świetna do wysmarowania wnętrza Konga Cool . Polecam sierściuchom, które nie muszą pilnować diety. Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wind
Weteran


Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto 22:36, 31 Sie 2010    Temat postu:

ginger napisał:
Wind napisał:
... za maslo orzechowe Sante to moglabym sie pokroic Laughing Aaaa ... i nie mylic go z Nutella, bo to zupelnie dwie inne bajki Cool

Oj Ty to wiesz co dobre, jutro muszę zlecić córce, żeby w drodze do domu zakupiła, bo w moim osiedlowym sklepiku ni ma Very Happy


Kup, kup ... pychota!!!! 90% to mielone orzeszki ziemne, mnostwo bialka, niestety mnostwo tez tluszczy, ale zdrowych!!! Very Happy Codziennie łyche do sniadanka sobie zapodaje Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wind
Weteran


Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto 22:37, 31 Sie 2010    Temat postu:

Anisha napisał:
Jest też wersja masła orzechowego Sante bez soli - świetna do wysmarowania wnętrza Konga Cool . Polecam sierściuchom, które nie muszą pilnować diety. Wink


tylko takie kupuje

[link widoczny dla zalogowanych]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hanik
Gość





PostWysłany: Wto 22:38, 31 Sie 2010    Temat postu:

Wind napisał:
Hanik napisał:


Nie no ja też lubię avokado, ale właśnie niekoniecznie na chlebie Laughing


Avokado zupelnie nie jst na moje podniebienie, ale za maslo orzechowe Sante to moglabym sie pokroic Laughing Aaaa ... i nie mylic go z Nutella, bo to zupelnie dwie inne bajki Cool


Ta ta wiem o co chodzi... Mniam
Powrót do góry
Hanik
Gość





PostWysłany: Wto 22:54, 31 Sie 2010    Temat postu:

Flaire napisał:
Hanik napisał:
Zrobiliśmy maksymalne opiekanie skórki... Wyszła mega chrupka... Aż za chrupka Laughing Laughing Laughing
Dla mnie - skórka nie może być za chrupka. Natomiast może być za gruba... i zgaduję, że tak właśnie u Ciebie było. Najlepsza (dla mnie) skórka jest chrupiąca i CIENIUTKA. No i \ taka właśnie skórka - chrupiąca i cieniutka - jest chyba nieosiągalna w chlebie pieczonym w formie, a co za tym idzie - w maszynie. Ale bardzo bym chciała, żeby się okazało, że się mylę. Smile


Dla mnie przede wszystkim była za bardzo przypieczona a ostatnio mam powtarzający się nawrót zapalenia dziąsła i bardzo boli. (Musze się wybrać do dentysty)... Ale gdyby nie to to może łatwiej by mi ocenić jej rzeczywistą grubość... Bo teraz to bym tylko wyolbrzymiła
Ten chlebek dzisiejszy w każdym razie różni się od tego z mojej poprzedniej maszyny. Jest bardziej chrupki...Bardziej mi przypomina taki z piekarnika, który kiedyś piekłam bez formy, ale do tradycyjnego pieca chlebowego mu daleko... Jednak zdecydowanie bardziej mi smakuje niż kupny. Tylko nie rozumiem co było przyczyną, że krzywo wyrósł... Rolling Eyes
Powrót do góry
Wind
Weteran


Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto 23:42, 31 Sie 2010    Temat postu:

Hanik, jak to wyrosl krzywo? Wspominalam wczesniej, ze chleby na drozdzach sie zapadaja, czyli brzegi sa wyrosniete, a srodek ma krater Wink Nie oznacza to wcale zakalca, tylko taka urode chlebow na drozdzach. Czy u Ciebie tak bylo, czy jakos zupelnie zwichrowalo Ci bochenek? Rolling Eyes Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hanik
Gość





PostWysłany: Śro 1:23, 01 Wrz 2010    Temat postu:

Wind napisał:
Hanik, jak to wyrosl krzywo? Wspominalam wczesniej, ze chleby na drozdzach sie zapadaja, czyli brzegi sa wyrosniete, a srodek ma krater Wink Nie oznacza to wcale zakalca, tylko taka urode chlebow na drozdzach. Czy u Ciebie tak bylo, czy jakos zupelnie zwichrowalo Ci bochenek? Rolling Eyes Cool


Nie nie było zakalca. Bochenek był z jednej strony niżej z drugiej wyższy tak pół na pół... Już ta niższa połowa zjedzona więc nie mam jak zrobić zdięcia Laughing . Ale jak wyjdzie raz jeszcze to zrobię fotkę.


Ostatnio zmieniony przez Hanik dnia Śro 17:10, 01 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Borsaf
Gość





PostWysłany: Śro 9:40, 01 Wrz 2010    Temat postu:

Typy skocznia narciarska hihihi.
To chyba świadczy o tym, że z jednej strony grzałki grzeja silniej i tu ciasto nie wyrasta, zostaje zapieczone.
W piekarnikach normalnych też tak nie raz sie zdarza.
Powrót do góry
Wind
Weteran


Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Śro 10:32, 01 Wrz 2010    Temat postu:

Borsaf, dobrze prawi!!! To moze byc problem z grzalkami od gory Rolling Eyes A czy mozna je wylaczyc? Ja mam grzalki tylko na dole a skora chleba tez jest chrupiaca Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hanik
Gość





PostWysłany: Śro 12:17, 01 Wrz 2010    Temat postu:

Wind napisał:
Borsaf, dobrze prawi!!! To moze byc problem z grzalkami od gory Rolling Eyes A czy mozna je wylaczyc? Ja mam grzalki tylko na dole a skora chleba tez jest chrupiaca Very Happy


Nie mam grzałki u góry... Mam tylko na dole, jak ją wyłącze to dopiero będzie Laughing ... Inne typy moulinexa tak mają, że mają dwie grzałki... Laughing Zobaczymy czy skocznia się powtórzy po raz drugi. Najśmieszniejsze, że mój poprzedni opiekacz miał tak samo Laughing

W jednomieszadłowych o tyle nie ma tego problemu, że chleb wkladasz w pionie więc trudno,żeby wyszła skocznia...

No nic za drugim razem ufocę moją skocznię a chlebek wyślę w darze Małyszowi Laughing
Powrót do góry
qlpiak



Dołączył: 26 Sty 2010
Posty: 114
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraków

PostWysłany: Śro 12:33, 01 Wrz 2010    Temat postu:

Hanik napisał:
Zobaczymy czy skocznia się powtórzy po raz drugi. Najśmieszniejsze, że mój poprzedni opiekacz miał tak samo Laughing

A moze stoi na niewypoziomowanym blacie? Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hanik
Gość





PostWysłany: Śro 12:41, 01 Wrz 2010    Temat postu:

qlpiak napisał:
Hanik napisał:
Zobaczymy czy skocznia się powtórzy po raz drugi. Najśmieszniejsze, że mój poprzedni opiekacz miał tak samo Laughing

A moze stoi na niewypoziomowanym blacie? Wink


No pacz Pani... O takim rozwiązaniu nie pomyślałam... Teraz jeszcze tego brakowało, że będę z poziomicą po kuchni biegać  Laughing Laughing Laughing ..

W sumie mi ten krzywy chleb nie przeszkadza. Nikt z niego strzelać nie będzie... Najważniejsze, że nie jest zakalcem... Ale intryguje mnie to trochę... Albo rzeczywiście coś nie tak z moją kuchnią albo mam pecha do opiekaczy i trafiają mi się w typie skoczni narciarskich Laughing Laughing Laughing

Ale chyba z tym blatem jest niemożliwe bo ten stary jest u mojego brata i dalej tak robi... Chyba,że ma tak samo krzywy blat jak ja Laughing
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród / Dom Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 43, 44, 45  Następny
Strona 9 z 45

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
Appalachia Theme © 2002 Droshi's Island