Forum Terierkowo Strona Główna
Home - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Galerie - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Wypiekacz do chleba
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 43, 44, 45  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród / Dom
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Hanik
Gość





PostWysłany: Pią 22:12, 03 Wrz 2010    Temat postu:

Wind napisał:
coztego napisał:
Za duży to ten chlebuś mi nie wyrósł, jeszcze się piecze. Pewnie będzie zjadalny, ale piekarnikowym nie dorówna Rolling Eyes


a moze ten zakwas pszenny cos nie taki Rolling Eyes

Ja nie wiem jak to u Was jest ... zdjecia widzialy? Widzialy! Rosnie az po brzeg formy? Rosnie! Cuda nie? Laughing


czary nie cuda... na 100% rzucilaś urok na nasze chleby i nie chcą rosnąć Laughing Wink
Powrót do góry
Hanik
Gość





PostWysłany: Pią 22:17, 03 Wrz 2010    Temat postu:

A ja zrobilam bułki wg przepisu Magi.
Już po 10 minutach były przyrumienione Shocked

Więc je przetrzymalam te minimalne 35 min wg przepisu i wyszły kamienie. Można kogoś zabić tymi bułkami normalnie.. Very Happy

Tata zjadł 3 i stwierdził, że musi wypić jogurt dla równowagi, żeby zatwardzenia nie dostać  Laughing Ja schrupalam jedną i na nowo rozwalilam chore dziąsło.

Ogólnie w smaku dobre ale skorupa taka, że ,młotkiem trzeba do miąższu dochodzić Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
Wind
Weteran


Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią 22:21, 03 Wrz 2010    Temat postu:

Hanik napisał:
Wind napisał:
coztego napisał:
Za duży to ten chlebuś mi nie wyrósł, jeszcze się piecze. Pewnie będzie zjadalny, ale piekarnikowym nie dorówna Rolling Eyes


a moze ten zakwas pszenny cos nie taki Rolling Eyes

Ja nie wiem jak to u Was jest ... zdjecia widzialy? Widzialy! Rosnie az po brzeg formy? Rosnie! Cuda nie? Laughing


czary nie cuda... na 100% rzucilaś urok na nasze chleby i nie chcą rosnąć Laughing Wink


cos chyba w tym uroku jest Laughing A Wy wiecie, ze jak wyciagam zakwas z lodowki, to trzymam lobuza w zlewie Very Happy Zalal mi juz pare razy szafke, wiec w ramach prewencji ograniczam jego rozpelzanie do otworu kanalizacyjnego, bo dosc mam latania za nim na szmacie Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
coztego
Gość





PostWysłany: Pią 22:22, 03 Wrz 2010    Temat postu:

Hanik napisał:

No i wygłąda na to,że gdyby to był problem grzałki to by na pewno ten też krzywo wyrósł a wyrósł prościutko?

Pewnie tak Wink
Może się maszyna musiała rozruszać Wink Zobaczymy jak to będzie ze skoczniami w przyszłości Laughing
Wind napisał:
a moze ten zakwas pszenny cos nie taki Rolling Eyes

Ty sobie lepiej uważaj, mówisz o MOIM ZAKWASIE

Cytat:
Ja nie wiem jak to u Was jest ... zdjecia widzialy? Widzialy! Rosnie az po brzeg formy? Rosnie! Cuda nie?

E tam, zaraz cuda... pewnie napychasz zakwasu i mąki aż po brzeg, to niby co, miałoby się skurczyć? Twisted Evil
Powrót do góry
Wind
Weteran


Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią 22:23, 03 Wrz 2010    Temat postu:

Hanik napisał:


Więc je przetrzymalam te minimalne 35 min wg przepisu i wyszły kamienie. Można kogoś zabić tymi bułkami normalnie.. Very Happy

Tata zjadł 3 i stwierdził, że musi wypić jogurt dla równowagi, żeby zatwardzenia nie dostać  Laughing Ja schrupalam jedną i na nowo rozwalilam chore dziąsło.

Ogólnie w smaku dobre ale skorupa taka, że ,młotkiem trzeba do miąższu dochodzić Laughing Laughing Laughing


Laughing Laughing Laughing Moze piekarnik byl za goracy, he? Jak sie przyrumienily po 10 minutach, to moze trzeba bylo wylaczyc gorna grzalke i krocej wypiekac? Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wind
Weteran


Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią 22:26, 03 Wrz 2010    Temat postu:

coztego napisał:

E tam, zaraz cuda... pewnie napychasz zakwasu i mąki aż po brzeg, to niby co, miałoby się skurczyć? Twisted Evil


Laughing Laughing Laughing

tak, tak ... a nad cala mieszanka uprawiam jeszcze zaklecia wszelakie, aby puchlo i roslo Laughing

BTW a nie mozesz na zytnim zakwasie dzialac??? Bo ja sie pytam co to za zakwas pszenny??? Shocked Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hanik
Gość





PostWysłany: Pią 22:26, 03 Wrz 2010    Temat postu:

[quote="Wind"]
Hanik napisał:
trzymam lobuza w zlewie Very Happy Zalal mi juz pare razy szafke, wiec w ramach prewencji ograniczam jego rozpelzanie do otworu kanalizacyjnego, bo dosc mam latania za nim na szmacie Laughing


Rety biedne zwierzątko... TOZ na Ciebie naślemy Laughing Laughing Laughing Wink
Powrót do góry
Wind
Weteran


Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią 22:28, 03 Wrz 2010    Temat postu:

Hanik napisał:

Rety biedne zwierzątko... TOZ na Ciebie naślemy Laughing Laughing Laughing Wink


nalezy mi sie jak nic! W szczegolnosci, ze mam juz za soba dwa przypadki zaglodzenia i naglej smierci Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hanik
Gość





PostWysłany: Pią 22:29, 03 Wrz 2010    Temat postu:

Wind napisał:
Hanik napisał:


Więc je przetrzymalam te minimalne 35 min wg przepisu i wyszły kamienie. Można kogoś zabić tymi bułkami normalnie.. Very Happy

Tata zjadł 3 i stwierdził, że musi wypić jogurt dla równowagi, żeby zatwardzenia nie dostać  Laughing Ja schrupalam jedną i na nowo rozwalilam chore dziąsło.

Ogólnie w smaku dobre ale skorupa taka, że ,młotkiem trzeba do miąższu dochodzić Laughing Laughing Laughing


Laughing Laughing Laughing Moze piekarnik byl za goracy, he? Jak sie przyrumienily po 10 minutach, to moze trzeba bylo wylaczyc gorna grzalke i krocej wypiekac? Rolling Eyes


O matko
Jeszcze raz przepis przeczytalam i było w nim że piec 15-20 min

A mi się linijka przesuneła a wyżej było o wyrastaniu
Powrót do góry
Wind
Weteran


Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią 22:32, 03 Wrz 2010    Temat postu:

Hanik napisał:


O matko
Jeszcze raz przepis przeczytalam i było w nim że piec 15-20 min

A mi się linijka przesuneła a wyżej było o wyrastaniu


Laughing Very Happy Laughing

Hanik, proponuje mniej zielska wcinac ... mniej zielska ... Ja wiem, ze teraz Twoj umysl zaprzataja kwasne deszcze i stworki pod naszymi nogami, ale wiesz ... mniej zielska Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hanik
Gość





PostWysłany: Pią 22:34, 03 Wrz 2010    Temat postu:

Wind napisał:

Hanik, proponuje mniej zielska wcinac ... mniej zielska ... Ja wiem, ze teraz Twoj umysl zaprzataja kwasne deszcze i stworki pod naszymi nogami, ale wiesz ... mniej zielska Laughing


Ależ ja tylko grzybki jem Shocked

I zagryzam świeżym chlebkiem Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
coztego
Gość





PostWysłany: Pią 22:39, 03 Wrz 2010    Temat postu:

Wind napisał:

BTW a nie mozesz na zytnim zakwasie dzialac??? Bo ja sie pytam co to za zakwas pszenny??? Shocked Laughing

Normalny pszenny zakwas, coś Ci nie pasuje? Twisted Evil
Następny zrobię na żytnim i pewnie będzie tak samo Laughing

Hanik napisał:
Jeszcze raz przepis przeczytalam i było w nim że piec 15-20 min

Tak czytam kolejne Twoje wpisy i myślę sobie, co to za bułki Magicnesca wymyśliła, że się pieką 35 minut Laughing
Powrót do góry
Wind
Weteran


Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią 22:52, 03 Wrz 2010    Temat postu:

coztego napisał:
Wind napisał:

BTW a nie mozesz na zytnim zakwasie dzialac??? Bo ja sie pytam co to za zakwas pszenny??? Shocked Laughing

Normalny pszenny zakwas, coś Ci nie pasuje? Twisted Evil


no wiesz, gdyby pracowal jak trzeba to moglby nawet byc ... ale on cos leniwy jest, nie? Cool Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
coztego
Gość





PostWysłany: Pią 22:59, 03 Wrz 2010    Temat postu:

Wind napisał:

no wiesz, gdyby pracowal jak trzeba to moglby nawet byc ... ale on cos leniwy jest, nie? Cool Very Happy

Nie, to te maszyny są leniwe Razz W piekarniku przepiękny chleb na nim upiekłam Rolling Eyes
Ech, muszę znaleźć kogoś, kto mi naprawi piekarnik, jego brak mnie unieszczęśliwia Crying or Very sad Dobrze, że jadę na urlop, nie będę musiała patrzeć jak stoi taki bezużyteczny Rolling Eyes

Wink
Powrót do góry
Magicnesca
Weteran


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 3516
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Urwiskowo

PostWysłany: Sob 9:55, 04 Wrz 2010    Temat postu:

coztego napisał:
Wind napisał:

BTW a nie mozesz na zytnim zakwasie dzialac??? Bo ja sie pytam co to za zakwas pszenny??? Shocked Laughing

Normalny pszenny zakwas, coś Ci nie pasuje? Twisted Evil
Następny zrobię na żytnim i pewnie będzie tak samo Laughing

Hanik napisał:
Jeszcze raz przepis przeczytalam i było w nim że piec 15-20 min

Tak czytam kolejne Twoje wpisy i myślę sobie, co to za bułki Magicnesca wymyśliła, że się pieką 35 minut Laughing



a ja już myślałam ,że ja jadłam jakieś zielska jak to pisałam i sprawdziłam i tam pisze o 15-20 minut , nie 35 !!! , a najważniejsze to słowo aż się zarumienią !!!!.
Ja dlatego jestem kucharka na oko , czyli proporcje na oko , ciasta na moje oko i sprawdzeniu np patyczkiem jak piekę .
Po za tym każdy piekarnik ma różne funkcje i różnie się je piecze mimo takiej samej temperatury.Więc bierzcie poprawkę na to wszystko Very Happy
Jedynie co ,to trzymam się temperatury i czasu przy pizzy Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród / Dom Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 43, 44, 45  Następny
Strona 16 z 45

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
Appalachia Theme © 2002 Droshi's Island