Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wind
Weteran
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 16:23, 24 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Phoebe no to rece mozemy sobie podac I w sprawie przeziebienia i zupy Od rana tak boli mnie gardlo, ze nic przelknac nie moge Dziwne, bo odpornosc mam jak kon, wiec to pewnie od gdzies (czyli wszedzie) mocno zanieczyszczonej klimy Siedlisko bakterii i wirusow
Oczywiscie i mnie naszla ochota na ciepla aromatyczna zupke i w takich chwilach tylko ... rosol Zbiore tylko caly tluszcz z powierzchni - bo strasznie nie lubie jak mi "oka plywaja - i wciagne caly kubek
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
zadziorny
Administrator
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42308
Przeczytał: 6 tematów
Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Wto 19:29, 24 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Dzięki za szkocką kawusię
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Talviszon
Administrator
Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 4153
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: spod Wrocławia
|
Wysłany: Wto 23:14, 24 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Phoebe zupa "na winie" (co się nawinie, wrzucamy do gara ) jest najlepsza
Za mną chodzi strasznie bigos z młodej kapusty - oczywiście bezmięsny, z dodatkiem innych warzyw. Jutro nie zdążę, bo po pracy jedziemy na agility, ale pojutrze muszę obowiązkowo takowy zrobię
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zadziorny
Administrator
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42308
Przeczytał: 6 tematów
Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Śro 9:38, 25 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Witajcie w środę . Miało być upalnie, a jest... pochmurno i nawet deszczyk pokropił
Zapraszam na kawę i z gruntem
i herbatkę
Miłego dnia
|
|
Powrót do góry |
|
 |
equitana
Moderator
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 8200
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań!
|
Wysłany: Śro 14:56, 25 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Powinno byc "ciepłego" dnia Na dworze całkiem miła , letnia temperatura ....28 w cieniu
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Wind
Weteran
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Śro 16:28, 25 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Zair Ugru-nad napisał: |
Za mną chodzi strasznie bigos z młodej kapusty - oczywiście bezmięsny, z dodatkiem innych warzyw. Jutro nie zdążę, bo po pracy jedziemy na agility, ale pojutrze muszę obowiązkowo takowy zrobię  |
Zair czy cos do niego dodajesz na zasadzie imitacji miesa? Soje? Skrobnij na szybko przepisik z czym jest najpyszniejszy i jakie dodajesz przyprawy, aby podbic smak. Troche sie do tego danka zrazilam, jak mi wyszla taka troche gesciejsza zupa jarzynowa a nie bigosik
BTW kolejny egzamin wlasnie zaliczylam. Nie moge uwierzyc, ale wykrecilam go na 98%. Niestety za kazdy blad odejmowali podwojnie punkty, wiec na 100 pytan musialam polec na jednym
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ela
Weteran
Dołączył: 16 Lut 2007
Posty: 8577
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: Śro 17:49, 25 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Zair Ugru-nad napisał: | Proszę, kawusia w klimatach szkockich:
Poranek był rześki, teraz już się robi gorąc Na szczęście już z każdym dniem coraz bliżej jesieni  |
jaka superaśna kawusia !!!! co prawda po południu już nie pijam kawki ale takiej sobie nie odmówię
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ela
Weteran
Dołączył: 16 Lut 2007
Posty: 8577
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: Śro 17:51, 25 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Wind napisał: |
BTW kolejny egzamin wlasnie zaliczylam. Nie moge uwierzyc, ale wykrecilam go na 98%. Niestety za kazdy blad odejmowali podwojnie punkty, wiec na 100 pytan musialam polec na jednym  |
wooww to i tak wynik imponujący !!!! Brawo
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ibolya
Weteran
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 3156
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Pruszków
|
Wysłany: Śro 19:18, 25 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Heyka.
Wind wielkie gratulacje. I wielki szcun.
Pamiętacie OMM ?
Potrzymajcie trochę kciuki. Dzisiaj poszła do szpitala. Jutro operacja.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Phoebe
Zaangażowany
Dołączył: 16 Lip 2009
Posty: 1439
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro 20:05, 25 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Jasne, że pamiętamy! Choć ja bardziej z kawiarenkowego kącika zainteresowań, nigdy dokładnie nie poznałam jej historii, ale pamiętam serduszka... i jej foxa szorstkiego... Bardzo mnie poruszyła ta historia. Mocno trzymam kciuki, żeby wszystko się udało
Wind - wow! pełen szacun! (ja niestety tylko soczkiem ) Co Ty za egzaminy hardcorowe zdajesz, jeśli można spytać?
U nas dzisiaj parno, gorąco, nie lubię! Wolę jesienno-wiosenne lato!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Magicnesca
Weteran
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 3516
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Urwiskowo
|
Wysłany: Śro 21:02, 25 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
GRATULACJE Wind !!!!!!!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ela
Weteran
Dołączył: 16 Lut 2007
Posty: 8577
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: Śro 22:32, 25 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
ibolya napisał: |
Pamiętacie OMM ?
Potrzymajcie trochę kciuki. Dzisiaj poszła do szpitala. Jutro operacja. [/color] |
cały czas
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Airedaleski
Zaangażowany
Dołączył: 20 Lut 2011
Posty: 1162
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: k/ tarnowa
|
Wysłany: Czw 7:06, 26 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
ela napisał: | ibolya napisał: |
Pamiętacie OMM ?
Potrzymajcie trochę kciuki. Dzisiaj poszła do szpitala. Jutro operacja. [/color] |
cały czas  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Talviszon
Administrator
Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 4153
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: spod Wrocławia
|
Wysłany: Czw 9:10, 26 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Kciuki za OMM zaciśnięte!
Myślę, że w ten parny poranek szkocka kawusia raz jeszcze nie zaszkodzi
Wypijam i idę się prażyć przy pracy
Miłego dnia wszystkim
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Talviszon
Administrator
Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 4153
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: spod Wrocławia
|
Wysłany: Czw 9:15, 26 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Wind, główne składniki w "moim" bigosie to młoda kapusta, papryka słodka (akurat mam naszą polską, żółtą), jedna papryczka ostra, zeszklona uprzednio cebula. duuużo koperku, trochę świeżego tymianku, trochę curry, a jako dodatek zawierający białko - fasola - akurat miałam czerwoną Może być też zielony groszek lub bób bez skórki.
Do tego wszystkiego pomidory, ewentualnie trochę przecieru pomidorowego żeby zagęścić Ale nie za dużo, bo traci się smak młodej kapusty
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|