Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
imago
Zaangażowany
Dołączył: 16 Cze 2010
Posty: 2916
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Sob 18:14, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
...a jakiś przepis na te ciasteczka?...
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Borsaf
Gość
|
Wysłany: Sob 19:08, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
U mnie na razie zapachy, hmmm przedświąteczne?...kapucha na bigos się gotuje, obok mięsko i kiełbaska, cebulka... Oj, pachnie Regonikowi! A jak pilnuje, czy ze stołu coś nie spadnie!...i spada od czasu do czasu
Tak w ogóle to nie czuję w tym roku świąt...jakoś przy tej temperaturze dodatniej, ciągłych wiatrach bardziej przedwiośniem mi pachnie niż zimą.
Chyba się w poniedziałek po jakieś zielone wybiorę na targ, żeby święta poczuć. Nawet zaprzestałam pastowania wykładzin bo się piechy ślizgają potem, a ten zapach, z dzieciństwa jeszcze, zawsze kojarzy mi się z świętami.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
magnitudo
Moderator
Dołączył: 20 Lut 2007
Posty: 13321
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań
|
Wysłany: Sob 19:18, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Wind napisał: | Rzeczywiscie banerek wprowadza klimat Swiat Az upieklam bozonarodzeniowe ciasteczka pachnace czekolada, pomaranczami, cynamonem i orzechami Z zapachem choinki komponuja sie nieziemsko
Dorzucam do porannej kawki!
 |
zapachniało aż u mnie
ja mam odwalone całe porządki, a wczoraj upiekłam keksy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
bos
Weteran
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 6138
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Wodzisław Sl
|
Wysłany: Sob 19:30, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Wind Ty napiekłaś takich pyszności super
Borsafciu , tak ta kapuchę prużysz, zapach się rozchodzi, że aż tu na Śląsku ślina mi leci
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Wind
Weteran
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 19:43, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
bos napisał: | Wind Ty napiekłaś takich pyszności super
|
no baaaaa Toz to przepis u nas niemal pokoleniowy Poczatkowo (jeszcze w czasach miedzywojennych) cisteczka byly tylko z orzechami laskowymi i miodem. No ale z biegiem lat i zamoznoscia nieboszczki socjalistycznej Polski, pojawily sie w nich pomarancze, czekolada, migdaly, figi i inne frykasy No co kto lubi, ale bez wzgledu na skladniki dodatowe, to stary przepis na ciasteczkowa baze jest sam w sobie doskonaly
imago no nie wiem, nie wiem ... toz to jak sekret naskrytszy
Borsaf u nas bigosowanie bylo wczoraj
|
|
Powrót do góry |
|
 |
goranik
Weteran
Dołączył: 16 Lut 2007
Posty: 4129
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kielno :):):)
|
Wysłany: Sob 19:53, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
INA napisał: |
Dr Bisseniuk jako jedyny, albo jeden z niewielu wykonuje Artroskopie,( to jest bezinwazyjne, albo mało inwazyjne, leczenie i diagnozowanie chorb stawów) jedni mówią, że zabieg ten kosztuje 1000 zł inni, że 2000 zł teraz już na bank, wiadomo, że staw, opuchlizna, boli, strasznie boli szczególnie przy ucisku, w torebce stawowej, jest krew... a powinna być maź, w zeszłym tygodniu było lekko zabarwiona krwią,a tak naprawdę to powinna być sama przeźroczysta maź) ale dokładnie co, jak to na wątku wet..
Ja też trzymam kciuki za goranikowego Sama  |
Ina
ja robilam w tamtym roku artroskopie suni. Mamy w 3miescie bardzo dobrego specjaliste. Robilam OCD w stawie barkowym. Zapowiadalo sie beznadziejnie a suka zdrowa jak ryba i pieknie zrobiona operacja. Placilam 1800zl plus rehabilitacja.
U nas wczoraj bylo bardzo zle. nie mialam nawet sil pisac.
Rano pękla skora na lapie Sama. Wylala sie ze szklanka ropy
Pies slabl w oczach.
Dodatkowo okazalo sie ( przyszly wyniki badan) ze ma anaplazmoze. To jest odkleszczowe!!! badziewie podobno wystepuje juz bardzo czesto. jak babesja i ma objawy podobne jak babesja i borelioza razem
Bola go bardzo stawy. nie moze samodzielnie stawac.
Nie bylo nigdzie lekarsta na to. szukalismy po calym trojmiescie. dodatkowo weekend...ale udalo sie. popoludniu dostal.
Mial wczoraj operowana ta lape co mu pekla skora. Ma martwice w miesniu.
Cholernie sie boje. Wczoraj nam prawie umarl.
Dzis juz jest stabilniejszy. Zjadl, pije, siusia.
Mam nadzieje ze idzie poprawa i nie tylko chwilowa
Ciezko jest bo walczmy z bakteriami i z ta cholerna anaplazmozą...
Ostatnio zmieniony przez goranik dnia Sob 19:53, 17 Gru 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Victorka
Weteran
Dołączył: 13 Lip 2011
Posty: 9335
Przeczytał: 4 tematy
Skąd: Chorzów
|
Wysłany: Sob 20:04, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Goranik, bardzo współczuję psiakowi i Tobie; trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie...
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Borsaf
Gość
|
Wysłany: Sob 20:07, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Goranik
Najgorzej, że przy tym cieple to kleszczory nie pomarzną
|
|
Powrót do góry |
|
 |
imago
Zaangażowany
Dołączył: 16 Cze 2010
Posty: 2916
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Sob 20:24, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Wind, to napisz tylko jakiego typu jest ciasto, bardziej jak kruche, piernikowe czy jakie tam jeszcze są
Dodano:
goranik, bidny ten Wasz Sam bardzo współczuję
Borsafciu co do trymowania to podrzucony erdel nie liczy się jako drugi
Ostatnio zmieniony przez imago dnia Sob 20:29, 17 Gru 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zadziorny
Administrator
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42229
Przeczytał: 5 tematów
Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Sob 20:44, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
bos napisał: | ... zadziorny nie pojechał byś ze mną dziś do Bojanowa ? po południu ....no bo co masz do roboty  |
Roboty to ja mam od groma i ciut ciut . Hauskomando czuwa
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zadziorny
Administrator
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42229
Przeczytał: 5 tematów
Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Sob 20:49, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Goranik, trzymajcie się
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Wermont
Weteran
Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 3931
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Sob 20:55, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Goranik mocno zaciśnięte...
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Wind
Weteran
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 21:09, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Goranik bardzo powazne te problemy o ktorych piszesz ... Trzymam kciuki aby poprawa u Sama byla wyrazna i stabilna ...
Bardzo Wam tych klopotow wspolczuje
imago napisał: | Wind, to napisz tylko jakiego typu jest ciasto, bardziej jak kruche, piernikowe czy jakie tam jeszcze są
|
imago, klasyczne kruche, czyli absolutnie bez proszku do pieczenia, na samych zoltkach. Oryginalnie przepis oczywiscie zawiera maslo, ktore gdy ma byc zdrowo, zastepuje maslem orzechowym (ponad 90% orzechow, bez soli i cukru), make (w wersji zdrowej ja uzywam tylko pelnoziarnistej pszennej albo orkiszowej) i cukier (u mnie stevia ). Oprocz tego bakaliowe dodatki, zoltka i troche atencji przy wyrabianiu Efekt smakowy i zapachowy powala na lakome kolana
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Borsaf
Gość
|
Wysłany: Sob 21:37, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Wind, przepis z typu:..."weźmij kopę jaj i tęgą dziewkę do ucierania".. Gdzieś był taki przepis na babkę wielkanocną
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Wermont
Weteran
Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 3931
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Sob 21:47, 17 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
ufff, a ja wyciągnęłam całą masę (2 blachy) pierniczków z piekarnika... teraz jakoś udekorować je trzeba
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|