Forum Terierkowo Strona Główna
Home - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Galerie - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Kuchnia, czyli przepisy na wszelkie pyszności - spis str. 1
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 110, 111, 112  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Sob 4:54, 17 Lut 2007    Temat postu: Kardusia

Mona - wiem, takie żeberka są przepyszne. Ja często kupuję całą klawiaturkę, bo roboty przy tym jest niewiele a smaczek wyśmienity :smt050 . Staram się wybierać te najmniej otłuszczone żeberka Wink .
Też w podobny sposób piekę żeberka w kapuście, też w żeliwnej
(i emaliowanej) prawdziwej w brytfannie. Pieczenie w naczyniu żaroodpornym - nie daje takiego samego smaczku .
Jeszcze oprócz przypraw (sól , pieprz + przyprawa do pieczenia mięsa) przyrządzam specjalny sos, w którym przez noc leżą żeberka:
Wymieszać:
4 łyżki ketchupu łagodnego
2 -3 łyżki letniej wody
2 łyżki miodu naturalnego (jeżeli zcukrzony - rozpuścić)
3 łyżki oleju winogronowego.

Mona - spróbuj kiedyś z tym sosokiem Laughing
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 4:56, 17 Lut 2007    Temat postu: Kardusia

Nitencja - Wink nie ma sprawy - się zrobi :smt050 , tylko najwcześniej to my będziemy chyba od kwietnia zaczynać sezon Rolling Eyes . Tylko ile ja tego będę musiała zrobić dla całego pułku psiarzy:shock: ???
Te cudeńka - może niepokaźne - ale wyszły pyszne i...prawie już wyszły ...
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 4:59, 17 Lut 2007    Temat postu: coztego

Kardusia napisał:
Tylko ile ja tego będę musiała zrobić dla całego pułku psiarzy Shocked ???

Jakby Ci to powiedzieć Ile zrobisz, tyle zjemy Twisted Evil

Cytat:
Te cudeńka - może niepokaźne - ale wyszły pyszne i...prawie już wyszły ...

Oszczędź nam szczegółów odnośnie pyszności i dawaj przepis Wink
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 5:01, 17 Lut 2007    Temat postu: Flaire

Kardusia napisał:
przyrządzam specjalny sos, w którym przez noc leżą żeberka:
Wymieszać:
4 łyżki ketchupu łagodnego
2 -3 łyżki letniej wody
2 łyżki miodu naturalnego (jeżeli zcukrzony - rozpuścić)
3 łyżki oleju winogronowego.

Ha! Toż to przepis na sos barbecue... Kolejny hamerykański specyjał! Laughing
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 5:04, 17 Lut 2007    Temat postu: Kardusia

Flaire - Ha! Fajnie wyszło z tą "polewką do żeberek" Mr. Green .Pisząc o tych żeberkach w niedzielę wieczorem, naszło mnie żeby zrobić tę potrawę w poniedziałek, bo dla leniwców Wink jest w sam raz. Tylko nie miałam żeberek, ale za to była ładna karkówka wieprzowa. No to zrobiłam ją prawie tak jak żeberka, mięso pokroiłam w ok. 1,5 cm plastry (bez rozbijania), tylko pod karkówką była jeszcze dość gruba warstwa cebuli grubo pokrojonej w półksiężyce. Wyszło pychnie .
O ironio losu - tyle mojego co powąchałam Crying or Very sad. W poniedzialek rozpoczęłam warzywne szaleństwo... Razz

Coztego - Wink ok - słowo się rzekło, paszteciki będą w plecaku Wink
(Przepis potem puszczę).
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 5:07, 17 Lut 2007    Temat postu: coztego

Kardusia napisał:
mięso pokroiłam w ok. 1,5m plastry (bez rozbijania),

Co Wy za świnie macie na tych Mazurach? Shocked 1,5 metrowy plaster z karku? Shocked To po Czarnobylu Wam tak obrodziło? :smt077
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 5:09, 17 Lut 2007    Temat postu: coztego

- miało być "centymetra" Wink a tak to wyszło,że mogłaby to być karkówka z hipopotama Twisted Evil ...
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 5:18, 17 Lut 2007    Temat postu: Kardusia

Obiecuję Embarassed ,że jutro puszczę przepis na kapuściane paszteciki Laughing.
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 5:20, 17 Lut 2007    Temat postu: borsaf

APSA napisał:
W końcu hipopotam jest blisko spokrewniony ze świnią Laughing
1,5 metra to bardziej z dinozaura Twisted Evil

Hihihi, oni i takie po lasach trzymają Twisted Evil
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 5:21, 17 Lut 2007    Temat postu: Nitencja

hehe a ja dzis robie na obiad placki Wojtka i salatke grecka Kardusi :smt050
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 5:22, 17 Lut 2007    Temat postu: Kardusia

Nitencja - a może lepiej taką zupkę Wink :



Właśnie wstawiłam swój obiadek, jaki zaaaapach...
Zupka wielowarzywna: marchewka, piertucha, seler, dużo pora, brukselka, kapustka pekińska. Pod koniec gotowania dorzucę pokrojonego pomidora bez skórki. Lekko dosmaczyć i ....

(Hihi - Nie patrzcie na datę, bo datownik jest ciągle "amerykański")
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 5:23, 17 Lut 2007    Temat postu: Nitencja

Kardusia u mnie problem ze .......... ja kocham jesc Embarassed i pic. NO ale musze schudnac bo juz mam za duzo tego i owego. Ale mi trzeba napisac
rozpiske na dzien jak dziecku . Laughing Wiec poczekam na Twoje privy Laughing
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 5:24, 17 Lut 2007    Temat postu: borsaf

Nitencja, najprościej to zapisz sie na wczasy do Gołubia....8 kg mniej gwarantowane...i 1400zł mniej też, ale opieka pierwsza klasa.
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 5:25, 17 Lut 2007    Temat postu: Nitencja

Borsaf to te pieniadze wole przeznaczyc na wystawy Laughing hihi Sprobuje jakos sama ........w domu
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 5:26, 17 Lut 2007    Temat postu: jovanna

borsaf napisał:
Nitencja, najprościej to zapisz sie na wczasy do Gołubia....8 kg mniej gwarantowane...i 1400zł mniej też, ale opieka pierwsza klasa.

Goraco polecam moja mama byla tam dwukrotnie i naprawde i schudla i zdrowie sie jej polepszylo... jedynie kieszen przetrzepalo Twisted Evil
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 110, 111, 112  Następny
Strona 19 z 112

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
Appalachia Theme © 2002 Droshi's Island