Forum Terierkowo Strona Główna
Home - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Galerie - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Kuchnia, czyli przepisy na wszelkie pyszności - spis str. 1
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 110, 111, 112  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
asher
Gość





PostWysłany: Czw 13:19, 20 Lis 2008    Temat postu:

Kurczę, boję się, że nie wyjdzie. Nie dość, że miód będzie nie taki, to jeszcze na dodatek nie mam perlonowego sitka i nawet nie wiem co to jest Shocked

Wink
Powrót do góry
Ravena
Weteran


Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 1784
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdynia

PostWysłany: Czw 13:31, 20 Lis 2008    Temat postu:

Perlonowe sitko - to takie sitko z perlonu... chyba... Wink
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać.


Ostatnio zmieniony przez Ravena dnia Czw 13:32, 20 Lis 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
coztego
Gość





PostWysłany: Czw 13:39, 20 Lis 2008    Temat postu:

asher napisał:
Kurczę, boję się, że nie wyjdzie.

Myślałby kto, że taka strachliwa jesteś Twisted Evil
Jak nie wyjdzie, to i tak będziesz musiała wypić, żeby się miód nie zmarnował Laughing
Cytat:
to jeszcze na dodatek nie mam perlonowego sitka i nawet nie wiem co to jest Shocked

Szczerze mówiąc, tez pierwsze słyszę, ale stawiam, że to takie z żyłek cieniutkich.
Powrót do góry
asher
Gość





PostWysłany: Czw 18:42, 20 Lis 2008    Temat postu:

Ravena napisał:
Perlonowe sitko - to takie sitko z perlonu... chyba... Wink
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać.

Nie mam sitka z perlonu. Mam sitko metalowe. Cholercia.
Strasznie skomplikowana ta nalewka Laughing
Ale i tak wędruję dzis po robocie po spiryt Very Happy

A teraz zupełnie serio pytam, ile to się musi przegryzać? Minimum? Cool


Ostatnio zmieniony przez asher dnia Czw 18:43, 20 Lis 2008, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Flaire
Weteran


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 10529
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 22:36, 20 Lis 2008    Temat postu:

asher napisał:

A teraz zupełnie serio pytam, ile to się musi przegryzać? Minimum? Cool
Minimum - dopóki nie wypijesz! Laughing

Przypominam, że ja od niepamiętnych czasów jestem do Ciebie zaproszona... Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
coztego
Gość





PostWysłany: Pią 10:24, 21 Lis 2008    Temat postu:

asher napisał:

Nie mam sitka z perlonu. Mam sitko metalowe. Cholercia.

Lepiej kup, metal reaguje z różnymi substancjami, może lepiej nie przepuszczać tego przez metalowe Cool
Powrót do góry
asher
Gość





PostWysłany: Pią 11:54, 21 Lis 2008    Temat postu:

Flaire napisał:
asher napisał:

A teraz zupełnie serio pytam, ile to się musi przegryzać? Minimum? Cool
Minimum - dopóki nie wypijesz! Laughing

Przypominam, że ja od niepamiętnych czasów jestem do Ciebie zaproszona... Very Happy

Przyszły weekend? Cool
W ten zrobię nalewkę Cool
Powrót do góry
coztego
Gość





PostWysłany: Pią 12:04, 21 Lis 2008    Temat postu:

asher napisał:

Przyszły weekend? Cool

W przyszły weekend ja jestem z Flaire umówiona Razz
Cytat:
W ten zrobię nalewkę Cool

Nie wiem czy za tydzień będzie już gotowa do spożycia, żebyście się nie potruły Laughing
Powrót do góry
Czarna
Weteran


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 14:34, 21 Lis 2008    Temat postu:

Proszę o podpowiedź, potrzebuję zielonego barwnika spożywczego (zakupiłam formę choinkę i chcę ją wykorzystać na zielono!), znalazłam tego sporo w internecie, ale jedną maleńką buteleczkę ściągać..., może można to gdzieś w 3mieście kupić... ja spodziewałam się tego w Bomi -ale nie mają...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
asher
Gość





PostWysłany: Pią 15:18, 21 Lis 2008    Temat postu:

coztego napisał:
asher napisał:

Przyszły weekend? Cool

W przyszły weekend ja jestem z Flaire umówiona Razz
A nie możemy wspólnie obalić nalewki na Kabatach? Cool

Ostatnio zmieniony przez asher dnia Pią 15:19, 21 Lis 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
coztego
Gość





PostWysłany: Pią 15:34, 21 Lis 2008    Temat postu:

asher napisał:
coztego napisał:
asher napisał:

Przyszły weekend? Cool

W przyszły weekend ja jestem z Flaire umówiona Razz
A nie możemy wspólnie obalić nalewki na Kabatach? Cool

Ależ możecie, tym bardziej, że ja niepijąca jestem, więc nie stracicie ani kropelki a zyskacie towarzysko Laughing
Powrót do góry
asher
Gość





PostWysłany: Pią 17:28, 21 Lis 2008    Temat postu:

coztego napisał:
asher napisał:
coztego napisał:
asher napisał:

Przyszły weekend? Cool

W przyszły weekend ja jestem z Flaire umówiona Razz
A nie możemy wspólnie obalić nalewki na Kabatach? Cool

Ależ możecie, tym bardziej, że ja niepijąca jestem, więc nie stracicie ani kropelki a zyskacie towarzysko Laughing

Oooo, kocham takich gości Very Happy
A ja właśnie sobi euświadomiłam, że pięknie zaplanowałam sobie zakupy, spiryt, cytrynki... A butelek nie mam Shocked W co ja wleję tę nalewkę??? Shocked
Powrót do góry
equitana
Moderator


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 8200
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Poznań!

PostWysłany: Pią 18:35, 21 Lis 2008    Temat postu:

asher napisał:
Ravena napisał:
Perlonowe sitko - to takie sitko z perlonu... chyba... Wink
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać.

Nie mam sitka z perlonu. Mam sitko metalowe. Cholercia.
Strasznie skomplikowana ta nalewka Laughing
Ale i tak wędruję dzis po robocie po spiryt Very Happy

A teraz zupełnie serio pytam, ile to się musi przegryzać? Minimum? Cool


Asher, po pierwsze, wg przepisu autora powinien być lipowy miód,ale ostatnio tez zrobiłam z wielokwiatu Cool tyle,że jeszcze nie próbowałam. Jak spróbuje, napisze, czy jest gorsza, lepsza, czy taka sama. Ale na pewni się u nas nie zmarnuje Twisted Evil
Po drugie- perlon masz [link widoczny dla zalogowanych] a sitko z niego zrobione jest bardzo gęste Very Happy więc paprochy z cytryny nie wpadają do nalewki Cool metalowych sitek nie mam, bo nie lubię, więc nie używam a takie ze zwykłego plastiku ma za duże oczka Wink
Po trzecie-wg przepisu powinna leżakować 6-8 tygodni,ale u nas nawet nie ma okazji stać tyle czasu Embarassed zauwazyłam natomiast,że warto trzymać ja w jakiejs sporej butli a do spozycie przelewać do mniejszej,żeby ja zdekantować , bo osad jednak powstaje. Jest wtedy pięknie klarowna Very Happy
Przy czym jestem absolutnie pewna,że jesli zrobisz ja z wielokwiatu, przecedzisz przez metalowe sitko a na koniec nie zlejesz znad osadu, i tak będzie pyszna Very Happy Very Happy więc spoko Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hana
Gość





PostWysłany: Pią 19:44, 21 Lis 2008    Temat postu:

Ginger kiedys kupiłam w Tesco; zobaczę czy jeszcze mają , ale możesz też kupić kolorowe "pisaki spożywcze", zielonym zrobić gałązki, kolorowymi bombki, mozna też dostać srebrne kuleczki do dekoracji ciast-i bombki gotowe Very Happy
Powrót do góry
Czarna
Weteran


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 19:59, 21 Lis 2008    Temat postu:

no to jeśli możesz to sprawdź, ja potrzebuję barwnika a z całą resztą dam radę... dziękuję
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 110, 111, 112  Następny
Strona 60 z 112

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
Appalachia Theme © 2002 Droshi's Island