Forum Terierkowo Strona Główna
Home - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Galerie - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Kuchnia, czyli przepisy na wszelkie pyszności - spis str. 1
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 87, 88, 89 ... 110, 111, 112  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
alfiki
Weteran


Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 3671
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Nie 1:18, 21 Lut 2010    Temat postu:

a Tarty cytrynowej ciagle nie ma...wnuczce obiecałam Neutral
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Flaire
Weteran


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 10529
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 17:38, 23 Lut 2010    Temat postu:

W ferworze świątecznych zakupów jedzeniowych (czyli w grudniu) kupiłam ogromną torbę ... czipsów bananowych. Nie wiem, co mnie tknęło - pewnie byłam głodna... Tak czy siak, teraz nie bardzo wiem, co z nimi zrobić. Nie specjalnie mi smakują ot, tak. Da się ich jakoś użyć w jakimś przepisie?

Ostatnio zmieniony przez Flaire dnia Wto 19:03, 23 Lut 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sirion
Weteran


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 3989
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: ŁÓDŹ

PostWysłany: Wto 18:48, 23 Lut 2010    Temat postu:

Chyba nie .... Bo twarde i suche. Musisz sie pomeczyc, albo dawać gościom ....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ewa_bedli



Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 654
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 19:07, 23 Lut 2010    Temat postu:

Flaire napisał:
W ferworze świątecznych zakupów jedzeniowych (czyli w grudniu) kupiłam ogromną torbę ... czipsów bananowych. Nie wiem, co mnie tknęło - pewnie byłam głodna... Tak czy siak, teraz nie bardzo wiem, co z nimi zrobić. Nie specjalnie mi smakują ot, tak. Da się ich jakoś użyć w jakimś przepisie?

to przywieź je do Włocławka na wystawę, to je schrupiemy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jura
Weteran


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 2136
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią 20:59, 26 Lut 2010    Temat postu:

Jeśli ktoś jeszcze nie odkrył babki wg. hany, to gorąco polecam. REWELKA i to bez wysiłku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Flaire
Weteran


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 10529
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 17:50, 01 Kwi 2010    Temat postu:

Ja miałam zamiar na święta nic nie piec, ale ... jakoś się nie udało i obecnie ciasto drożdżowe wg yoko próbuje uciec mi z bardzo dużej miski, w której stoi... Zastanawiam się, co zrobić... Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora
coztego
Gość





PostWysłany: Czw 20:35, 01 Kwi 2010    Temat postu:

Flaire napisał:
Ja miałam zamiar na święta nic nie piec, ale ... jakoś się nie udało i obecnie ciasto drożdżowe wg yoko próbuje uciec mi z bardzo dużej miski, w której stoi... Zastanawiam się, co zrobić... Rolling Eyes

Przeczekać, a potem to co uciekło dołożyć do blachy.
Powrót do góry
Gabka



Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 605
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraków

PostWysłany: Czw 21:40, 01 Kwi 2010    Temat postu:

To ja Wam polecę jedną z moich ulubionych sałatek ( fajnie pasuje do jajka Smile )

Sałatka porowa :

Składniki :
1 spory por
2 lub 3 ugotowane na twardo jajka
puszka groszku zielonego, np. Bonduelle
majonez , najlepiej Kielecki
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie :
Pora myjemy i kroimy na pól, następnie na półplasterki . Jajka obieramy i kroimy na drobna kostkę. Groszek odsączamy . Składniki dajemy do miski , dodajemy majonez , sól i pieprz do smaku , mieszamy i gotowe Smile Łatwa do zrobienia i świetnie pasuje do jaj i wędlin.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
coztego
Gość





PostWysłany: Czw 22:24, 01 Kwi 2010    Temat postu:

O Holender, nie wiem skąd miałam przepis na mazurek orzechowy, który kiedyś robiłam i w tym roku chciałam powtórzyć Rolling Eyes Byłam pewna, że był tutaj, a go nie ma Sad
Powrót do góry
coztego
Gość





PostWysłany: Czw 22:30, 01 Kwi 2010    Temat postu:

Ufffffffffffffffffffff znalazłam Very Happy
Powrót do góry
Flaire
Weteran


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 10529
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 23:05, 01 Kwi 2010    Temat postu:

coztego napisał:
Ufffffffffffffffffffff znalazłam Very Happy

Very Happy pod "h"? Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hana
Gość





PostWysłany: Czw 23:26, 01 Kwi 2010    Temat postu:

Jura- Embarassed Embarassed


Gabka-ta sałatka kojarzy mi się z dawnymi czasami, gdy córka chodziła do przedszkola; czasem szłyśmy na obiad do "mleczaka" a tam zawsze ta sałatka(surówka?) + kluski śląskie z pieczarkami, mniam....
Powrót do góry
coztego
Gość





PostWysłany: Pią 9:16, 02 Kwi 2010    Temat postu:

Flaire napisał:
coztego napisał:
Ufffffffffffffffffffff znalazłam Very Happy

Very Happy pod "h"? Wink

Nie, właśnie myślałam, że będzie pod "h", a okazało się, że to nie ten przepis Laughing Ten którego szukałam znalazłam w książce kucharskiej Wink
Powrót do góry
coztego
Gość





PostWysłany: Sob 13:58, 01 Maj 2010    Temat postu:

Już się denerwuję, bo maszyna do chleba lada dzień ma się pojawić w mojej kuchni i doczekać się nie mogę Wink
Powiedzcie mi chlebowicze skąd się bierze zakwas? To tak na przyszłość, jak się rozkręcę na drożdżach Wink

Jutro muszę się wybrać na mąkowe zakupy, żebym miała co mieszać Laughing
Powrót do góry
Flaire
Weteran


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 10529
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Sob 14:40, 01 Maj 2010    Temat postu:

coztego napisał:

Powiedzcie mi chlebowicze skąd się bierze zakwas?
Masz dwie możliwości: albo zakwaszasz własny, albo ktoś Ci na początek daje trochę w prezencie. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 87, 88, 89 ... 110, 111, 112  Następny
Strona 88 z 112

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
Appalachia Theme © 2002 Droshi's Island