Forum Terierkowo Strona Główna
Home - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Galerie - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Kuchnia, czyli przepisy na wszelkie pyszności - spis str. 1
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 97, 98, 99 ... 110, 111, 112  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ravena
Weteran


Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 1784
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdynia

PostWysłany: Śro 17:27, 09 Cze 2010    Temat postu:

Dziękuję Very Happy
Prawdą jest, że już nastawiłam, ale byłam gotowa wyławiać, okrawać i oblizywać ręce...
Teraz słój z żólciejącą zawartością jest główną ozdobą w kuchni!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Pon 3:49, 14 Cze 2010    Temat postu:

Goranik zamieściła w Kawiarence przepis na kawę mrożoną. Szkoda by było, gdyby zaginął, więc kopiuję go tutaj Smile

goranik napisał:
...wlasnie zobie zrobilam mrozona kawe i wszystkim polecam.
domowym sposobem robie tak
wsypuje troche kawy rozpuszczalki i cukru (mimo ze nie slodze to niestety trzeba bo jest taka gorycz ze sie nie daloby wypic)
i 5 kostek lodu - do sheakera i mieeeeszam.
na koniec ja akurat dodaje mleka i mam super chlodzaca kawusie Smile polecam.
jak nie mialam sheakera to robilam w butelce od pepsi.


Ponieważ były dalej komentarze, podaję źródło
Powrót do góry
coztego
Gość





PostWysłany: Wto 18:52, 06 Lip 2010    Temat postu:

Mam mąkę żytnią razową (w dodatku ekologiczną Shocked ), zaraz nastawię zakwas... w sobotę planuję wielkie pieczenie Cool
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Pią 19:50, 09 Lip 2010    Temat postu:

Hanik napisał:
Magicnesca napisał:
Hanik daj przepis na pstrąga z grilla , bo pstrągi tylko czekają właśnie aby się pojawić na grilu Smile


Nie mam specjalnego przepisu. Do środka ładuję sól, pieprz, masełko, pietruchę i sok z cytryny. Dziś jeszcze dodałam czosnek. Ale chyba jednak wolę wersję bez czosnku.

Następnym razem muszę wymyślić coś innego...
Kiedyś jadlam pysznego pstrąga z migdalami. jestem ciekawa czy coś takiego by na grilu wyszło... Pewnie tak... Very Happy


Wind napisał:
da sie, da sie Smile

Wazne tylko, aby platki migdalow wczesniej delikatnie zrumienic na patelni, ja dodaje do nich lyzeczke miodu, ktory pieknie sie skarmelizuje. Do pstraga na grillu niewiele potrzeba aby wydobyc smak. Wystarczy troche koperku, morska sol, pieprz. Niektorzy lubia dodawac po upieczeniu czosnkowy dressing na bazie jogurtu balkanskiego. I tyle Very Happy


Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Pią 23:04, 09 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Czarna
Weteran


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 20:07, 09 Lip 2010    Temat postu:

Ja robię podobnie do Hani, ale tylko na Kaszubach, bo tu nie ma szansy ani na grilla ani na świeże wielkie liście chrzanu...

Pstrąg z grilla:
- Oprószamy w środku i na zewnątrz przyprawą do ryb (gotowcem), ew. solimy
- do środka (brzucha) daję po 1 łyżeczce natki pietruszki, koperku i masła
- tak nafaszerowanego pstrąga zawijam w jeden wielki albo dwa mniejsze liście chrzanu
- całość zawijam w (grubą) folię aluminiową i na ruszt (powinien być taki prawie rulon z zgniecionymi i podgiętymi końcami do góry, żeby nam masło nie uciekło!)

Smacznego!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hanik
Gość





PostWysłany: Pią 20:15, 09 Lip 2010    Temat postu:

ginger napisał:
Ja robię podobnie do Hani, ale tylko na Kaszubach, bo tu nie ma szansy ani na grilla ani na świeże wielkie liście chrzanu...

Pstrąg z grilla:
- Oprószamy w środku i na zewnątrz przyprawą do ryb (gotowcem), ew. solimy
- do środka (brzucha) daję po 1 łyżeczce natki pietruszki, koperku i masła
- tak nafaszerowanego pstrąga zawijam w jeden wielki albo dwa mniejsze liście chrzanu
- całość zawijam w (grubą) folię aluminiową i na ruszt (powinien być taki prawie rulon z zgniecionymi i podgiętymi końcami do góry, żeby nam masło nie uciekło!)

Smacznego!


A ja pozwalam masełku uciec i piękę bezpośrednio na grilu. W takich specjalnych łapkach na ryby. Wcześniej robilam w folii. Ale w folii mi się bardziej udusił niż upiekł Laughing . Gdzieś widzialam, że ktoś polecał pieczenie rybek na sztorc, żeby masełko nie ucieklo . Nie mam pojęcia jak to się w praktyce robi.
Powrót do góry
coztego
Gość





PostWysłany: Nie 12:01, 11 Lip 2010    Temat postu:

Mój pierwszy, przepyszny chlebek na moim własnym zakwasie Very Happy z dodatkiem drożdży Wink
Powrót do góry
zadziorny
Administrator


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 41843
Przeczytał: 3 tematy

Skąd: Rybnik

PostWysłany: Nie 16:29, 11 Lip 2010    Temat postu:

Daj skosztować Tonqe
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Czarna
Weteran


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Nie 19:14, 11 Lip 2010    Temat postu:

Normalnie drożdżówka ino bakalii/owoców nie widzę Tonqe

Ostatnio zmieniony przez Czarna dnia Nie 19:15, 11 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Nie 20:22, 11 Lip 2010    Temat postu:

Fajny, wygląda bardzo smakowicie Smile
Powrót do góry
falka
Zaangażowany


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 817
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Wrocław

PostWysłany: Nie 21:42, 11 Lip 2010    Temat postu:

Shocked Czwarty raz tu dziś zaglądam!! No wyjem sobie dziurę w monitorze Neutral w końcu...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
coztego
Gość





PostWysłany: Pon 18:26, 19 Lip 2010    Temat postu:

Po prostu muszę, inaczej się uduszę Wink
Powrót do góry
zadziorny
Administrator


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 41843
Przeczytał: 3 tematy

Skąd: Rybnik

PostWysłany: Pon 18:35, 19 Lip 2010    Temat postu:

Smaka mi narobiłaś Guy with axe
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Wto 4:26, 20 Lip 2010    Temat postu:

Chyba sobie nastawię zakwas...
Kusicielka Guy with axe
Powrót do góry
ela_h
Weteran


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 1400
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Piła

PostWysłany: Wto 9:17, 20 Lip 2010    Temat postu:

Fakt wygląda fantastycznie i bardzo smakowicie,
jestem glodna idę jeść Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 97, 98, 99 ... 110, 111, 112  Następny
Strona 98 z 112

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
Appalachia Theme © 2002 Droshi's Island